tirsdag 1. mai 2012

Vårruller i vintervær..

Ja , no stormer d ute,vind og snø.Ekte nordnorsk vår, den ene dagen strålende sol og neste dag vinter.  Det e jo ikkje for ingenting vi har 8 årstider her nord. Vinter, vintervår, vårvinter, vår, vårsommer osv.. Friskt e d no iallefall, og æ kjede mæ no ikkje for det. Æ har flott innevær m 25 grader og sol i hjertet. Kan man d ha d bedre? Har laga vårruller sammen med yngste sønnen min. Deilig blei dem allefall, måtte prøvesmake.mmm Glede mæ til å spise dem, skal feire bursdag på onsdag. ( Prøver å skrive litt mindre dialekt , da æ har mange lesere der ute i den store verden. Vanskelig å oversette mange nordnorske ord tenke æ.) Velkommen til nye lesere i Belgia, Nederland og Malaysia! Håper dokker trives her . Ha en fabelaktig kveld. Nyt våren og kanskje det frister m noen vårruller.
Stemningsrapport kl.1 på natta........

Her er oppskrifta på vårrullene :


 600g. karbonadedeig
salt, pepper, karri,hvitløk etter smak.
1/2 hakket løk
1/2 hakket brokkoli i småe biter
1/4 hakket blomkål i småe biter
1/2 finhakka rød paprika
litt margarin til steking
Brunes , ha i
ca. 3 dl vann
1 ss soyasaus
2 ss fishsaus
litt risnudler som er bløtlagt og klipt opp
Småkokes til karbonadedeigen er gjennomstekt.
Rør ut ca 2 ss maisenna i litt vann, has i mens du rører, kokes i ca 1 minutt. Ferdig til å ha på vårrullarkene.
Finhakk grønnsakene.

Her surrer det godt i stekepanna.

Liker best disse vårrullarkene.

Ingredienser, i skåla ligger risnudlene.

Legg fyllet midt på arket.

Pensle godt arket med vann, slik at det sitter sammen når du bretter.

Ferdig rull.

Ferdigstekte ruller. ( dårlig bilde , men d e seint no, zzzzzzzzzzzzzz )
Ha ei stor skjei på vårrullarket. Rull sammen, stekes  i rapsolje i frityrkoker ved 180 grader i ca 4 min. Dette e r en stor porsjon , blei 37 ruller. Serveres med ris og sweet and sour saus og en salat.Håper det smaker.

2 kommentarer:

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar. Ann :)