Ja , no stormer d ute,vind og snø.Ekte nordnorsk vår, den ene dagen strålende sol og neste dag vinter. Det e jo ikkje for ingenting vi har 8 årstider her nord. Vinter, vintervår, vårvinter, vår, vårsommer osv.. Friskt e d no iallefall, og æ kjede mæ no ikkje for det. Æ har flott innevær m 25 grader og sol i hjertet. Kan man d ha d bedre? Har laga vårruller sammen med yngste sønnen min. Deilig blei dem allefall, måtte prøvesmake.mmm Glede mæ til å spise dem, skal feire bursdag på onsdag. ( Prøver å skrive litt mindre dialekt , da æ har mange lesere der ute i den store verden. Vanskelig å oversette mange nordnorske ord tenke æ.) Velkommen til nye lesere i Belgia, Nederland og Malaysia! Håper dokker trives her . Ha en fabelaktig kveld. Nyt våren og kanskje det frister m noen vårruller.
 |
Stemningsrapport kl.1 på natta........ |
Her er oppskrifta på vårrullene :
600g. karbonadedeig
salt, pepper, karri,hvitløk etter smak.
1/2 hakket løk
1/2 hakket brokkoli i småe biter
1/4 hakket blomkål i småe biter
1/2 finhakka rød paprika
litt margarin til steking
Brunes , ha i
ca. 3 dl vann
1 ss soyasaus
2 ss fishsaus
litt risnudler som er bløtlagt og klipt opp
Småkokes til karbonadedeigen er gjennomstekt.
Rør ut ca 2 ss maisenna i litt vann, has i mens du rører, kokes i ca 1 minutt. Ferdig til å ha på vårrullarkene.
 |
Finhakk grønnsakene. |
 |
Her surrer det godt i stekepanna. |
 |
Liker best disse vårrullarkene. |
 |
Ingredienser, i skåla ligger risnudlene. |
 |
Legg fyllet midt på arket. |
 |
Pensle godt arket med vann, slik at det sitter sammen når du bretter. |
 |
Ferdig rull. |
 |
Ferdigstekte ruller. ( dårlig bilde , men d e seint no, zzzzzzzzzzzzzz ) |
Ha ei stor skjei på vårrullarket. Rull sammen, stekes i rapsolje i frityrkoker ved 180 grader i ca 4 min. Dette e r en stor porsjon , blei 37 ruller. Serveres med ris og sweet and sour saus og en salat.Håper det smaker.
Mmmh Dem så gode ut! æ glede mæ:)
SvarSlettJa , dem blei go...
SvarSlett