Heisann i sommarnatta. En snartur innom bloggen . For tiden streike helsa litt, så det blir så som så med bloggingen... Men mat må man jo ha... Elsker jo som sagt å lage mat og prøve nye retter..Har laga granskuddsirup og rabarbralemonade, så det ei boks.. Må jo bruke naturens spiskammer... Men igår kveld etter en aldri så liten tur ut i naturen med en venninne, var det klart for å prøve denne oppskrifta. Denne vil æ no vil dele med dokker.Syns den va aldeles nydelig, og litt utenom det vanlige.Laurbærbladene plukka æ fra egen hage, og de smakte fortreffelig! Bildet e heller ikkje stylet av ulike årsaker.. Gaffelen som ligg opp ned har mitt navn. La den der slik at æ visste kor æ skulle sitte... Det blei litt seint på kvelden eller tidlig på natta middagen blei ferdig!!! Men naboen kom likevel og fikk en smak. Ha ei smakfull sommernatt.
Lam i kakao og kanel. 400 g.lam i terninger , brunes i 2 ss olivenolje med ca. 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper. Hakk: 1/2 løk 1hvitløk 1/2 chili 1 gulrot 1pastinakk 2 ss fiskesaus! 1 1/2 ss kakao 1 ss kanel eller 1 kanelstang 3 dl vann og 4 laurbærblad Dette has over kjøttet.Stekes i ca 2-3 mintt. Ha det over i ei ildfast skål og stek det i ovnen i ca. 50 min. ved 200 grader. Serveres med ris eller couscous. Æ hadde spisskummin i risen og brukte rå kakao,men det går fint med vanlig kakao. Lykke til.
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar. Ann :)