torsdag 13. juni 2013

Lam i kakao og kanel..

Heisann i sommarnatta.
En snartur innom bloggen . For tiden streike helsa litt, så det blir så som så med bloggingen...
Men mat må man jo ha... Elsker jo som sagt å lage mat og prøve nye retter..Har laga granskuddsirup
og rabarbralemonade, så det ei boks.. Må jo bruke naturens spiskammer... Men igår kveld etter en aldri
så liten tur ut i naturen med en venninne, var det klart for å prøve denne oppskrifta. Denne vil  æ no vil dele med
dokker.Syns den va aldeles nydelig, og litt utenom det vanlige.Laurbærbladene plukka æ fra egen hage,
og de smakte fortreffelig! Bildet e heller ikkje stylet av ulike årsaker.. Gaffelen som ligg opp ned har mitt navn.
La den der slik at æ visste kor æ skulle sitte... Det blei litt seint på kvelden eller tidlig på natta middagen
blei ferdig!!! Men naboen kom likevel og fikk en smak. Ha ei smakfull sommernatt.

Lam i kakao og kanel.
400 g.lam i terninger , brunes i 2 ss olivenolje med ca. 1/2 ts salt og
1/2 ts pepper.
Hakk:
1/2 løk
1hvitløk
1/2 chili
1 gulrot
1pastinakk
2 ss fiskesaus!
1 1/2 ss kakao
1 ss kanel eller 1 kanelstang
3 dl vann og 4 laurbærblad
Dette has over kjøttet.Stekes i ca 2-3 mintt.
Ha det over i ei ildfast skål og stek det i ovnen i ca. 50 min. ved 200 grader.
Serveres med ris eller couscous. Æ hadde spisskummin i risen og brukte
rå kakao,men det går fint med vanlig kakao. Lykke til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar. Ann :)